Valpar

Kennel Drumty's

Uppfödning av dalmatiner

Inga Dalmatinervalpar planeras!

 

 

 Är du intresserad av en valp från mig och kan ge den ett aktivt och socialt liv och låter hunden vara en älskad familjemedlem  precis som den är -så hör av dig. Väljer ni att tävla i något är det trevligt men absolut inte ett krav. Det är viktigt att ni verkligen har tänkt efter före hundköpet så att du/ni har tid med hunden. Att arbeta heltid samtidigt som man har småbarn är nog inte den bästa livssituationen för att skaffa en valp. Överhuvudtaget om man arbetar heltid får man vara beredd på att offra en stor del av sin fritid på vardagarna på hunden för att den ska må bra. En understimulerad hund som lämnas ensam mycket kommer att ställa till med problem.

 

 

Valparna är vid leverans registrerade i SKK, vaccinerade, chipmärkta, avmaskade, veterinärbesiktade och dolda fel försäkrade. Jag följer de rekommendationer som rasklubben har på avelsdjuren och uppfödare.

Jag kommer givetvis att finnas till hand för er när ni vill och kommer att försöka hjälpa er efter bästa förmåga.

 

Detta är de förväntningar jag har på mina valpköpare:

 

  • Att valpen socialieras och att man så tidigt som möjligt går en valpkurs.Socialisering är att låta hunden visstas i olika miljöer, träffa andra (snälla) hundar, människor, gå på olika underlag som konstiga trappor e t c. Man kan säga att valpen bör ha en dags "äventyr" och två dagar vila. För mycket aktivitet med en valp kan göra att den blir stressad.
  • En valp ska aldrig motioneras, först när hunden är bortåt ett år kan man motionera den ordentligt. För en liten valp räcker miljöträningen och rastningsrundorna mer än väl! Lugna skogspromenader är också bra för att låta en växande valp bygga upp kroppen. Men när hunden är vuxen är ett minimum att den får minst 1 timmes långpromenad dagligen och att man sysselsätter hunden med 10 minuters aktivitet som lydnadsträning, konster, leta olika saker och andra nosarbeten. Som man mycket väl kan göra inne. Även om man inte har tävlingsambitioner kan man gärna gå kurser med hunden i t ex lydnad, rallylydnad, spår, agility och olika aktiveringskurser. Ju mer du arbetar med din hund desto mer kontakt och lydnad får du även i vardagen!
  • Att så snart som möjligt träna valpen att vara ensam, komma på inkallning och annat som man vill att den ska kunna när den är vuxen. Ingen hund blir exemplarisk av sig själv man måste träna dem till det. Träningen bör vara belöningsbaserad d v s det ska innebära något positivt för valpen att lyda. Lek med leksaker, godis, applåder och glada tillrop! Och man får börja enkelt med små krav.
  • När hunden är över 12 månader är min förhoppning att den armbågs- och höftledsröntgas samt att man antingen gör ett MH = mentalbeskrivning eller BPH, Beteende och personlighetsbeskrivning  hund. Det är jättekul och man får intressant information om den egna hunden och hur den reagerar i olika situationer.
  • Att den får leva med familjen och inte stängs ute jämt och ständigt. Lär hunden att uppföra sig ordentligt så att den kan vara med istället.
  • Att ni häller mig informerade om hur det går med hunden i stort och litet gärna hela livet!

 

Eventuellt kan det bli aktuellt med fodervärd.

Det innebär att du inte betalar för din valp men du äger inte hunden för än alla villkor i avtalet är uppfyllda. Och det är när tiken fått två valpkullar eller fyllt 5 år. För hanhund är det visst antal kullar som man kommer överens om.

Tiken kommer alltså att vara hos mig vid parning och 10 veckor vid valpning.Jag har även rätten att delta på prov, utställning eller tävling med hunden och ha den hos mig  i samband med det.

Det viktigaste för att det ska fungera  är att man har en bra kommunikation med varandra.

 

Kontakt

Monica Engman

Epost

 

 

Hem: 0431-45 47 88

mobiltelefon 076-768 20 52.